Takaisin aihevalintaan
  1. Tavoitat asiakaspalvelumme puhelimella numerosta 014 366 4010 ja verkkopalvelumme numerosta 014 366 4030
    • olemme avoinna ma-pe klo 8-20, lauantaisin klo 9-16
    • vastaamme puheluusi minuutin sisällä tai soitamme sinulle takaisin
  2. Tavoitat asiakaspalvelumme sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@alva.fi

Voit seurata sähkönkulutustasi rekisteröitymällä asiointipalveluumme https://asiakas.alva.fi/eServices/Online/Login. Sähkönkulutustietojen lisäksi voit tarkastella palvelussamme esimerkiksi laskujasi ja sopimuksiasi ja tilata omaa osoitettasi koskevia häiriötiedotteita.

Energiansäästövinkkejä löytyy Motivan tarjoamasta energianeuvontaportaalista www.eneuvonta.fi. Lisäksi voit soittaa Keski-Suomen Energiatoimistoon ja keskustella asiantuntijoiden kanssa p. 010 281 4600. Keski-Suomen Energiatoimisto tarjoaa luotettavaa, puolueetonta ja maksutonta neuvontaa koko Keski-Suomen maakunnan alueella. Neuvonnan tavoitteena on auttaa ja ohjata kuluttajia keskeisissä valintapäätöksissään, joiden myötä uusiutuvan energian käyttö ja energiatehokkuus lisääntyvät.

Jos sähkönkulutuksesi tuntuu suurelta, suosittelemme, että aloitat kulutuksen syiden selvittämisen tutustumalla aiempaan kulutukseesi rekisteröitymällä kulutuksen seurantapalveluumme. Monitorista näet kulutuksesi historiatietoja jopa tuntitasolla, joten saat kokonaiskäsityksen taloutesi kulutuksesta. Tuntitasoinen kulutustieto auttaa selvittämään kulutuspiikkejä, kuten saunan tai uunin päälle kytkemistä. Yksittäisen, sähköpistokkeella kytkettävän laitteen sähkönkulutusta voi selvittää energiankulutusmittarilla, jonka voit lainata Alvan palvelupisteestä tai Jyväskylän kaupungin kirjastosta.

Joskus harvoin poikkeaviin kulutuslukemiin on syynä mittarin mittausvirhe. Jos epäilet mittarivikaa, ota yhteyttä paikalliseen sähkönsiirtoyhtiöösi, jonka vastuulla sähkömittarit ovat.

Kausi- ja yösähköasiakkailla varaavat laitteet, kuten lämminvesivaraaja, kytkeytyvät päälle vaihtelevalla 0 - 60 minuutin viiveellä kello 22:n jälkeen. Tämä on normaalia ja perustuu siihen, että sähköverkon kuormitus pysyy hallinnassa. Kytkeytymisviiveestä huolimatta edullisemman ajan energiamittaus käynnistyy aina sovittuun aikaan eli klo 22.00 ja päättyy tasan klo 7.00. Sähkönsiirtoyhtiöillä saattaa olla poikkeavia aikoja halvemman ja kalliimman ajan vaihtumisaikoihin ja edellä mainitut ajat ovat voimassa Alva Sähköverkot Oy:n verkkoalueella.

Sähkönkulutukseen liittyvissä kysymyksissä voit jättää viestin oheisella lomakkeella.